Agrobiodiverzita surovinových zdrojov vo výžive zvierat v kontexte kvality živočíšnych produktov.
Cieľ aktivity:
Monitoring a analýza produkčného a mimoprodukčného potenciálu domácich surovinových zdrojov, ich maximálnej transformácie na biologicky a funkčne plnohodnotné živočíšne produkty. Evaluácia presnej nutričnej kvality špecifických surovinových zdrojov. Špecifikácia účinných biotechnologických postupov konzervovania a transformácie na kvalitné živočíšne produkty. Splnenie špecifického cieľa aktivity sa zabezpečí prostredníctvom nutnej prístrojovej techniky, ktorej obsluhu zabezpečia špecializovaní pracovníci. Verifikáciu získaných výsledkov zabezpečia riadiaci a odborní pracovníci aktivity. Získané poznatky podporia excelentnosť výskumu pracoviska v oblasti výživy zvierat a krmivárstva a produkcie potravín. Získané poznatky, akreditované laboratórne skúšky budú využité pri riešení domácich a zahraničných výskumných a vzdelávacích projektov.
Zodpovedná osoba: prof. Ing. Daniel Bíro, PhD.
Odborní pracovníci: Ing. Milan Šimko, PhD., Ing. Miroslav Juráček, PhD., Ing. Jaroslava Michálková, PhD., Doc. Ing. Róbert Toman, Dr.Ing. Branislav Gálik, PhD., Ing. Michal Rolinec, PhD., Ing. Edina Ruzsíková