ECOVA Plus

Excelentné centrum ochrany a využívania agrobiodiverzity Plus

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma

Aktivita 2.3

E-mail Tlačiť PDF

Agrobiodiverzita surovinových zdrojov vo výžive zvierat v kontexte kvality živočíšnych produktov.

Cieľ aktivity:

Monitoring a analýza produkčného a mimoprodukčného potenciálu domácich surovinových zdrojov, ich maximálnej transformácie na biologicky a funkčne plnohodnotné živočíšne produkty. Evaluácia presnej nutričnej kvality špecifických surovinových zdrojov. Špecifikácia účinných biotechnologických postupov konzervovania a transformácie na kvalitné živočíšne produkty. Splnenie špecifického cieľa aktivity sa zabezpečí prostredníctvom nutnej prístrojovej techniky, ktorej obsluhu zabezpečia špecializovaní pracovníci. Verifikáciu získaných výsledkov zabezpečia riadiaci a odborní pracovníci aktivity. Získané poznatky podporia excelentnosť výskumu pracoviska v oblasti výživy zvierat a krmivárstva a produkcie potravín. Získané poznatky, akreditované laboratórne skúšky budú využité pri riešení domácich a zahraničných výskumných a vzdelávacích projektov.

Zodpovedná osoba: prof. Ing. Daniel Bíro, PhD.
Odborní pracovníci: Ing. Milan Šimko, PhD., Ing. Miroslav Juráček, PhD., Ing. Jaroslava Michálková, PhD., Doc. Ing. Róbert Toman, Dr.Ing. Branislav Gálik, PhD., Ing. Michal Rolinec, PhD., Ing. Edina Ruzsíková

Posledná úprava Streda, 16 Jún 2010 10:15  

Online

Máme online 20 hostí 
mod_vvisit_counterDnes395
mod_vvisit_counterTento týždeň2686
mod_vvisit_counterTento mesiac4448
mod_vvisit_counterSpolu644057

Tvoja IP: 44.220.251.236
11 Okt, 2024

Hlasovanie

Ako hodnotíte stránku